Jste zde

MAROKÁNKY

Ingredience receptu: 
50 g celozrnné jemné mouky špaldové (popř. hladké pohankové), 350–370 ml vody, 35–40 g sušeného rostlinného mléka, 50 g vlašských ořechů, 50 g arašídů natural, 50 g sloupnutých mandlí, 80 g sušených švestek, 70 g fíků, 35 g datlí, trošku skořice, hrst půlek arašídových oříšků, hořká čokoláda na vaření.
Postup: 

Jemnou celozrnnou mouku rozkvedláme ve vodě a dáme vařit za stálého míchání na hustou kašičku. Ještě do teplé a vroucí rozpustíme sušený rostlinný nápoj (např. ovesné mléko od Topnatur). Sušené švestky, fíky a datle nakrájíme najemno. Mandle, vlašské ořechy i arašídy nasekáme nahrubo. Veškeré sušené ovoce i sekaná jádra přidáme do teplé kaše a dobře promícháme. Kaši ovoníme troškou skořice. Z husté kašičky tvoříme lžičkou na plechu na pečící papír hromádky, které lehce rozmáčkneme. Upečeme v mírné troubě asi při 150–180 °C. Dobu pečení si hlídáme, abychom nepřipálili okraje. Bude zhruba 40–45 minut. Hotové marokánky můžeme potřít ze spodní strany hořkou čokoládou.