Jste zde

GRUZÍNSKÝ MIŠMAŠ

Ingredience receptu: 
1 lilek, cibule, mrkev, zel. paprika, rajčata, olej, libovolné pikantní koření (chilli, pepř), koriandr, česnek, olej, sůl, petržel, arabský chléb (nebo pita)
Postup: 

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme odležet. Cibuli, mrkev a zelenou papriku nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Oloupeme rajčata a nakrájíme na kolečka. Lilek orestujeme dohněda a poklademe jej na dno zapékací misky. Poté posypeme pálivým kořením, drceným koriandrem a česnekem. Poklademe orestovanou zeleninou a dáme na 30 minut zapéct při 180°C. Nakonec směspromícháme a ozdobíme zelenou petrželí a kolečkem cibule. Podáváme v přehnutém arabském chlebu (můžeme zarolovat jako palačinku) nebo jej nalámeme a přikusujeme.