Jste zde

uzený tempeh

 

Velice chutný pokrm vyrobený stlačením a fermentací sojových bobů do zakouřené až oříškové chutě. Díky procesu výroby je tempeh nejstravitelnějším sojovým výrobkem. Je ceněn pro vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin, vápníku, fosforu, železa, hořčíku, vitamínu E a vitamínů skupiny B. Uzený, marinovaný a smažený tempeh je použitelný v teplé i studené kuchyni.

Kde koupit uzený tempeh: prodejny se zdravou výživou, supermarket Billa.

Ingredience receptu: 
3 rohlíky (u kupovaných je třeba ohlídat sádlo), instantní kukuřičná polenta (např. od firmy Bioline), uzené tofu, uzený tempeh, strouhanka (nebo pečící papír), řepkový olej, sůl, pepř, majoránka, kopřivy, zelená petržel, čerstvý špenát.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Na 24 kousků (2 osoby): 1 hrnek rýže na sushi (150 g), 3 pol. lžíce rýžového octa (50 ml), 4 plátky řasy nori, bambusová podložka, wasabi pasta, sojová omáčka (nejlépe Kikkoman), nakládaný zázvor (tyto ingredience najdete ve větších supermarketech v oddělení exotických jídel), lněné semínko (není nutné) 2-3 lžičky cukru, 1 lžička soli, miska s vodou a náplň dle chuti: avokádo, okurka, mrkev, bílá ředkev, mango nebo uzený tempeh.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: Tempeh uzený, olivový olej (ne panenský - nehodí se na smažení, příp. řepkový), 4 stroužky česneku, tymián, zel. bujón, rostlinná smetana, čerstvá rukola, Balsamic Glaze (nebo balzamikový ocet a cukr), široké nudle (Tagliatelle, Fettuccine)
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Olej nebo rostlinné máslo, 2 cibule, 4 mrkve, 1 petržel, ½ celeru, zel. bujón nebo sůl, sojový jogurt (nebo rostlinná smetana + bramb. škrob + 1-2 lžíce octa), 2 bobkové listy, 3 špetky tymiánu, 5 ks nového koření, 5 ks hřebíčku, špetka skořice (příp. 2 lžíce lahudkového droždí), 1 lžíce cukru, uzený tempeh (nebo žampiony, tofu nebo seitan).
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Marinovaný či uzený tempeh, dvě kulaté housky, červená cibule, okurka, rajské, ledový salát, veganský sýr Veganline (není nutný), kečup, hořčice, pepř, sůl.