Jste zde

tempeh

 

Velice chutný pokrm vyrobený stlačením a fermentací sojových bobů do zakouřené až oříškové chutě. Díky procesu výroby je tempeh nejstravitelnějším sojovým výrobkem. Je ceněn pro vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin, vápníku, fosforu, železa, hořčíku, vitamínu E a vitamínů skupiny B.

Uzený, marinovaný a smažený tempeh je použitelný v teplé i studené kuchyni (např. nakrájený na chlebu s hořčicí).

Kde koupit tempeh: prodejny se zdravou výživou, supermarket Billa (uzený tempeh).

Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Na 24 kousků (2 osoby): 1 hrnek rýže na sushi (150 g), 3 pol. lžíce rýžového octa (50 ml), 4 plátky řasy nori, bambusová podložka, wasabi pasta, sojová omáčka (nejlépe Kikkoman), nakládaný zázvor (tyto ingredience najdete ve větších supermarketech v oddělení exotických jídel), lněné semínko (není nutné) 2-3 lžičky cukru, 1 lžička soli, miska s vodou a náplň dle chuti: avokádo, okurka, mrkev, bílá ředkev, mango nebo uzený tempeh.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: Tempeh uzený, olivový olej (ne panenský - nehodí se na smažení, příp. řepkový), 4 stroužky česneku, tymián, zel. bujón, rostlinná smetana, čerstvá rukola, Balsamic Glaze (nebo balzamikový ocet a cukr), široké nudle (Tagliatelle, Fettuccine)
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Pro 2-3 osoby: 2x Tempeh uzený (příp. smažený či marinovaný), 1/4 šálku rostinného oleje (olivový), 1/2 šálku nasekané cibule (zelená či jarní), 1/2 šálku nasekané zelené papriky, 4 stroužky nasekaného česneku, 1 šálek rajského pyré (protlaku), 1 polévková lžíce sojové omáčky, 2 polévkové lžíce agáve sirupu, 1/4 čajové lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky oregána, 1/2 lžičky sladké papriky, 1 špetka mletého černého pepře, 1 lžička balzamikového octu (není nutný), kulaté hamburgerové housky.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Marinovaný či uzený tempeh, dvě kulaté housky, červená cibule, okurka, rajské, ledový salát, veganský sýr Veganline (není nutný), kečup, hořčice, pepř, sůl.