Jste zde

mungo

 

Fazole mungo je ideální plodinou k nakličování. Naklíčená semena obsahují mimořádně mnoho bílkovin, železa a téměř všechny hlavní vitamíny skupiny B.

Návod na klíčení:

Mungo fazole dejte do skleněné misky s vodou (voda musí být několik centimetrů nad fazolemi, jelikož část vody vstřebají) a vložte na noc do lednice. Ráno vodu slejte a nechte při pokojové teplotě. Dvakrát denně pomocí sítka proplachujte, aby vzniklé klíčky neuschly. Dostatečně naklíčené bývají po třech dnech.

Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Klíčky mungo fazolí (nebo nenaklíčené, ale uvařené), 3 mrkve, půl celeru, 1 velká cibule, 2 lžíce rostlinného másla, kari, sůl, bílý pepř, kostka zel. bujonu, 100 ml rostlinné smetany.