Jste zde

hraška

 

Hraška je vychucená hrachová směs, která nabízí široké uplatnění při vaření, pečení, smažení aj.

Lze ji např. použít jako obalovací směs na přípravu těstíčka, ve kterém rychlé za dravěji obalíte zřízky, zeleninu, houby atd. a to bez použití vajec. Hraškou zdravě zahustíte polévky, omáčky, šťávy, guláš a další pokrm. V těstech a karbanátcích Hraška dobře pojí a proto umožňuje vynechání vajec.

Hraška slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků a bešamelových omáček na zeleninu vařenou v páře nebo na zapékání.

Kategorie: 
Ingredience receptu: 
5 stroužků česneku, 2 střední cibule, řepkový olej, červená, žlutá nebo zelená paprika, sladká paprika, pepř, chilli, sůl, bílé fazole v rajčatovém nálevu, chilli sojový párek Kalma/Alfa Bio (není nutný).
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Hladká mouka, strouhanka, (příp. bramborový, kukuřičný škrob nebo hraška), voda, kurkuma.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Celer, ocet, sůl, pepř, koření "na ryby", trojobal nebo hraška, olej
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Cuketa či lilek, sůl, libovolné pikantní koření, hraška, olej