Jste zde

fotorecept

 
 
 
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Na 24 kousků (2 osoby): 1 hrnek rýže na sushi (150 g), 3 pol. lžíce rýžového octa (50 ml), 4 plátky řasy nori, bambusová podložka, wasabi pasta, sojová omáčka (nejlépe Kikkoman), nakládaný zázvor (tyto ingredience najdete ve větších supermarketech v oddělení exotických jídel), lněné semínko (není nutné) 2-3 lžičky cukru, 1 lžička soli, miska s vodou a náplň dle chuti: avokádo, okurka, mrkev, bílá ředkev, mango nebo uzený tempeh.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Hlíva ústřičná, plátkové mořské řasy (nori či kombu), řepkový olej, sůl, pepř, provensálské koření, mouka, strouhanka.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Větší celer (350g - 400g po oloupání), sáček ovesných vloček (500g), půl sáčku rybího koření, nori vločky (nejsou nutné), 2 lžíce sojové omáčky, 1/4 - 1/2 l zeleninového vývaru (např. z kostky), strouhanka, olej na smažení.
Ingredience receptu: 
Jarní cibulka (4ks), olej (řepkový nebo olivový nelisovaný za studena), 2 malé cukety, chilli, Fettucine (či Tagliatelle)
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: Tempeh uzený, olivový olej (ne panenský - nehodí se na smažení, příp. řepkový), 4 stroužky česneku, tymián, zel. bujón, rostlinná smetana, čerstvá rukola, Balsamic Glaze (nebo balzamikový ocet a cukr), široké nudle (Tagliatelle, Fettuccine)
Ingredience receptu: 
NÁPLŇ: 1-2 lžíce řepkového oleje, 4-5 malých brambor (300 g), 3/4 hrnku hrášku (čerstvý či mražený), 1 lžička římského kmínu, 1-2 špetky červeného chilli, 1 lžička garam masaly (směs koření), 0,5 lžičky sušeného koriandru, hrst listů čerstvého koriandru, 1/2 lžičky soli, šťáva z půlky citronu. TĚSTO: 3 hrnky hladké mouky, 3 lžíce řepkového oleje, 1 lžička římského kmínu, 1/2 lžičky soli, 3/4 hrnku vody a 1 hrnek oleje na smažení.
Ingredience receptu: 
½ balení Lasagní (nejlépe Panzani), min. 0,5l rostlinného mléka (sojové, ovesné, rýžové), jíška, sůl, pepř, muš. oříšek, rostlinné máslo či olej, 400 g boloňské omáčky (bez masa:), veganský sýr např. Veganline (není nutný), oregáno, čerstvá bazalka, černé olivy.
Ingredience receptu: 
Pro 2-3 osoby: 1 menší hrnek pinto fazolí (v sušeném stavu) nebo konzerva červených fazolí, 6 pšeničných tortill, 2 větší cibule, 4 stroužky česneku, sůl, 2-3 zralá avokáda, 2 rajčata, čerstvý koriandr, limetka, oregano, sůl, pepř, jalapeňos nebo chilli papričky (případně i Veganline nebo Cheezly, což jsou rozpustitelné veganské sýry, ale lze to krásně i bez nich)
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
1 hrnek hladké mouky, 1 lžíce cukru, 2 lžíce kypřícího prášku (cca 1 pytlíček - lze dát i polovinu), špetka soli, 1 hrnek rostlinného mléka (ovesné, rýžové, sojové), 2 lžíce rostlinného oleje, javorový nebo agáve sirup, ovoce.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Pro 2-3 osoby: 2x Tempeh uzený (příp. smažený či marinovaný), 1/4 šálku rostinného oleje (olivový), 1/2 šálku nasekané cibule (zelená či jarní), 1/2 šálku nasekané zelené papriky, 4 stroužky nasekaného česneku, 1 šálek rajského pyré (protlaku), 1 polévková lžíce sojové omáčky, 2 polévkové lžíce agáve sirupu, 1/4 čajové lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky oregána, 1/2 lžičky sladké papriky, 1 špetka mletého černého pepře, 1 lžička balzamikového octu (není nutný), kulaté hamburgerové housky.

Stránky