Jste zde

fotorecept

 
 
 
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Pro 1-2 osoby: 100 g cizrnové mouky, 200 ml vody, 1 menší lžička černé soli (důležité pro vaječnou chuť, v případě absence lze použít obyč. sůl + 2 lžíce sušeného lahůdkového droždí), půl lžičky kurkumy, půl lžičky pepře, 2 lžíce řepkového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, volitelně: 1 sojový párek, půl uzeného tofu, hrst zeleného hrášku nebo lesních hub
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Na 24 kousků (2 osoby): 1 hrnek rýže na sushi (150 g), 3 pol. lžíce rýžového octa (50 ml), 4 plátky řasy nori, bambusová podložka, wasabi pasta, sojová omáčka (nejlépe Kikkoman), nakládaný zázvor (tyto ingredience najdete ve větších supermarketech v oddělení exotických jídel), lněné semínko (není nutné) 2-3 lžičky cukru, 1 lžička soli, miska s vodou a náplň dle chuti: avokádo, okurka, mrkev, bílá ředkev, mango nebo uzený tempeh.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Pro dvě osoby: 1 hrnek rostlinného mléka (sojové, ovesné aj.), 1 polévková lžíce mletých lněných semínek (lze vynechat), 1 hrnek hladké celozrnné či bílé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva (půl pytlíčku), polévková lžíce třtinového cukru, větši špetka soli a 2 - 3 polévkové lžíce řepkového oleje.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Hlíva ústřičná, plátkové mořské řasy (nori či kombu), řepkový olej, sůl, pepř, provensálské koření, mouka, strouhanka.
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Větší celer (350g - 400g po oloupání), sáček ovesných vloček (500g), půl sáčku rybího koření, nori vločky (nejsou nutné), 2 lžíce sojové omáčky, 1/4 - 1/2 l zeleninového vývaru (např. z kostky), strouhanka, olej na smažení.
Ingredience receptu: 
Jarní cibulka (4ks), olej (řepkový nebo olivový nelisovaný za studena), 2 malé cukety, chilli, Fettucine (či Tagliatelle)
Kategorie: 
Ingredience receptu: 
Pro 2 osoby: Tempeh uzený, olivový olej (ne panenský - nehodí se na smažení, příp. řepkový), 4 stroužky česneku, tymián, zel. bujón, rostlinná smetana, čerstvá rukola, Balsamic Glaze (nebo balzamikový ocet a cukr), široké nudle (Tagliatelle, Fettuccine)
Ingredience receptu: 
NÁPLŇ: 1-2 lžíce řepkového oleje, 4-5 malých brambor (300 g), 3/4 hrnku hrášku (čerstvý či mražený), 1 lžička římského kmínu, 1-2 špetky červeného chilli, 1 lžička garam masaly (směs koření), 0,5 lžičky sušeného koriandru, hrst listů čerstvého koriandru, 1/2 lžičky soli, šťáva z půlky citronu. TĚSTO: 3 hrnky hladké mouky, 3 lžíce řepkového oleje, 1 lžička římského kmínu, 1/2 lžičky soli, 3/4 hrnku vody a 1 hrnek oleje na smažení.
Ingredience receptu: 
½ balení Lasagní (nejlépe Panzani), min. 0,5l rostlinného mléka (sojové, ovesné, rýžové), jíška, sůl, pepř, muš. oříšek, rostlinné máslo či olej, 400 g boloňské omáčky (bez masa:), veganský sýr např. Veganline (není nutný), oregáno, čerstvá bazalka, černé olivy.
Ingredience receptu: 
Pro 2-3 osoby: 1 menší hrnek pinto fazolí (v sušeném stavu) nebo konzerva červených fazolí, 6 pšeničných tortill, 2 větší cibule, 4 stroužky česneku, sůl, 2-3 zralá avokáda, 2 rajčata, čerstvý koriandr, limetka, oregano, sůl, pepř, jalapeňos nebo chilli papričky (případně i Veganline nebo Cheezly, což jsou rozpustitelné veganské sýry, ale lze to krásně i bez nich)

Stránky